Известие

Collapse
No announcement yet.

Аеродинамични и други шумове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аеродинамични и други шумове

Привет на всички!
    Има един дразнещ шум откъм шофьорската врата при скорост 80-120. Оприличавам го точно на шум от вятър. По принцип на дълъг път обичам да пътувам на тишина и да чувам само звука на мотора а това свистене осира картинката. При проверка с мокра ръка (изключително научен метод) няма никъде проникване на въздух, нито по линията на вратата нито около огледалото, така че изключвам възможността някое уплътнение на вратата да е за смяна. Има ли го този шум и при вас?
    Мислите ли че мазането на гумените оплътнения с течен парафин е добра идея.

Другия шум които ме озадачава е един такъв механичен при ускорение. Оприличавам го на звука от механичен компресор (нещо като виене). Чувам го при ускорение на ниските предавки (до 3-та). На мен лично ми харесва като звук но ме притеснява дали не е останала без масло скоростната кутия или нещо по лошо. Когато се движа с равномерна скорост на 4-5-та предавка не се чува или поне аз не го усещам. Не успях да определя дали го чувам от мотора или от скоростната кутия.
    еdit: когато не съм на скорост и подам повечко газчица пак се чува...

Благодаря предварително за отговорите!
    Поздрави!
    Last edited by slaf4u; d.m.y г., 17:14.
    Сливен, Alfa Romeo 156 1.8 TS '00

Имаш ли уплътнения между предния ръб на вратата и калника? Виж да не се е отлепило, а може и да е махнато.
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Там е. Свистенето се чува от по-високо, над нивото на огледалото.

Comment

Тва с виенето от към мотора (като свистене) се появи и при мен от известно време. Лично на мен ми прилича на ролка. Чува се при рязко подаване на газ, като е по-силно доловимо от купето, от колкото като вдигна капака на мотора.
        Та, от едни 5-6 хил. км. го чувам това, и идва точно от страната на ремъците. За мен 100% е ролка
        Lancia Delta 1.6 i.e - ex
        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

И аз си мислих за ролка но факта, че го чувам по-ясно като съм в купето отколкото с глава завряна в мотора ме разколеба.

Comment

На мен така ми свистеше откъм пасажерската врата. Наглед всичко, наред, без да духа отникъде. Реших проблема с регулиране на бравата - прибрах вратата леееко по-навътре в затворено състояние.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              На мен така ми свистеше откъм пасажерската врата. Наглед всичко, наред, без да духа отникъде. Реших проблема с регулиране на бравата - прибрах вратата леееко по-навътре в затворено състояние.
              Как точно го направи това?
              По бравата ли пипа или по пантите?

Comment

Първоначално публикувано от slaf4u Покажи съобщение
                Как точно го направи това?
                По бравата ли пипа или по пантите?
                Нито едно от двете.
                Регулира се от частта, която е на купето. Разхлабваш двата болта и може да я местиш нагоре/надолу и навътре/навън - съответно и регулираш затвореното положение на вратата. За улеснение даже има маркировка с линийки и белязка на купето - да знаеш с колко да местиш

Comment

Първоначално публикувано от slaf4u Покажи съобщение
                  И аз си мислих за ролка но факта, че го чувам по-ясно като съм в купето отколкото с глава завряна в мотора ме разколеба.
                  И аз го чувам така... по-ясно в купето.
                  Но шума идва от дясната страна, там където са ремъците.
                  Почти сигурен съм че е ролка.
                  Като се вдигне капака отпред и почва шума да се меси с общия шум на мотора и става по-трудно разграничим някак си. Иначе пак си се чува със същата сила.
                  И аз много му се чудя от какво е
                  Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Нито едно от двете.
                    Регулира се от частта, която е на купето. Разхлабваш двата болта и може да я местиш нагоре/надолу и навътре/навън - съответно и регулираш затвореното положение на вратата. За улеснение даже има маркировка с линийки и белязка на купето - да знаеш с колко да местиш
                    На 147 ако е аналогично дай една упътваща снимка ако имаш възможност - кои болтове се развиват ме интересува. Аз до колкото знам има по 1 болт на пантите и 1 болт на ограничителя, по купето не виждам болтове. При мен пасажерската врата е леко издадена в затворено положение и искам да я наместя като хората. Чува се свистене като карам по-бързо и предполагам това е причината.
                    sigpic

Comment

Не на страната на пантите, а от другата страна, където се закопчава вратата.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

Нито едно от двете.
                        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Нито едно от двете.
                          Поогледах но болтовете са на много ши...но място. Трябва някакъв къс крив шестограм да ги развивам, никакво място не остава при отворена врата.

Comment

Брат нещо не можем да се разберем
                            Ако има нещо лесно достъпно на тия коли, то това са въпросните болтове. Ето ти ги на снимката с червени стрелки.
                            Attached Files

Comment

Брат нещо не можем да се разберем
                              Ако има нещо лесно достъпно на тия коли, то това са въпросните болтове. Ето ти ги на снимката с червени стрелки.
                              Абе можем да се разберем ама язе съм глупав -
                              гледам болтовете които са на пантите на вратата, хем преди това беше казал, че не са те, интелект... какво да се прави!
                              Благодарско!

Comment

Working...
                              X